Akupunktura odlična alternativa brojnim lekovima

japanska akupunktura beograd

Prednost  lečenja akupunkturom u odnosu na klasično lečenje je mnogostruka,  jer ovaj način lečenja ne koristi hemikalije, hirurške intervencije, rendgensko zračenje i ostale invazivne postupke. Zadnje tri decenije lečenje akupunkturom, to jest njena primena u terapijske svrhe, doživela je pravi bum. Za ovaj vid lečenja Kinezi su znali još pre 5.000 godina. Danas su akupunkturu prihvatili i  najokorelije pristalice zapadne medicine. Lečenje iglicama i u našoj zemlji sve više ima pristalica.

Lista zdravstvenih tegoba koje se mogu izlečiti, i bolesti na koje akupunktura ima blagotvorno dejstvo je velika. Dokazano je da  akupunktura može da  leči širok spektar bolesti i stanja, a njena primena najefikasnija je  kod glavobolja i bola u leđima. Ove zdravstvene tegobe nisu jedine kojima akupunktura može pomoći. Pomoću akupunkture možete rešiti brijne zdravstvene tegobe kao što su  ublažavanje  bolova, odvikavanje od narkotika, ublažavanje alergije, depresije, pa čak i u nekim slučajevima akupunktura može pomoći u lečenju steriliteta. Pacijenti koji su oboleli od kancera akupunkturom mogu ublažiti nuspojave koje se javljaju usled  hemioterapije.

Jedan od razloga zašto treba da se odlučite za lečenje akupunkturom je to što je ona potpuno prirordna.

Drigi razlog je što terapija akupunkturom podiže imuni sistem, što su dokazala brojna naučna istraživanja. Uz pomoć iglica vaš organizam može da proizvodi više belih krvnih zrnaca, koji predstavljaju borce protiv infekcije.

Stručnjaci koji se bave akupunkturom tvrde da iglice koje se zabadaju u telo dovode do  bržeg zacelivanja rana i povreda.Osobe koje su podvrgnute akupunkturi, posle tretmana  su veoma opušteni i smireni, a poznato je da se telo bez stresa brže regeneriše.

Ukoliko imate više zdravstvenih tegoba odjednom, akupunkturom ih možete rešiti, jer akupunktura pomaže  svakom od njih. To je mnogo bolja opcija nego uzimanje lekova za svaki zdravstveni problem ponaosob.

U slučaju da ste pod terapijom lekovima, akupunktura neće uticati ni  izmeniti delovanje leka koji pijete, što znači da akupunktura nema neželjenih efekata. Posle tretmana osetićete se opušteno.

Ovo su dovoljni razlozi da u akupunkturi  pronađete odličnu alternativu mnogim lekovima.

U holističkom centru Balans Medika terapeut Tomoko Tanuma radi terapije  japanskom akupunkturom , koja ima odlične efekte kod  alergija, reumatskih bolesti, spuštene bešike i materice, hladnih ruku i nogu, gastritisa, glavobolja, problema sa kičmom i štitnom žlezdom, visokog  holesterola, hemoroida, nesanice, bolnih menstruacija, anksioznosti, zujanja u ušima, psorijaze, steriliteta. Ovo su neke od  bolesti koje Tomoko Tanuma leči japanskom medicinom.

About author View all posts

kicmaadm