Dobro zdravlje doprinosi kvalitetu života


zdravlje

Dobro zdravlje daje kvalitet životu.

Zdravo  telo omogućava duhovno zdravlje i razvoj, a pozitivan i zdrav stav i način razmišljanja  utiču lekovito na vaše telesno  zdravlje. Zato je veoma bitno da ne dospete u stanje energetskog disbalansa. Ukoliko osećate da niste onakvi kakvi ste uobičajeno, imate utisak da vam se iskustva ponavljaju, osećate se ugroženo, nesigurno, prazni ste i bezvoljni,  osećate teskobu, uznemirenost, preosetljivi ste, u stalnom ste strahu, oteženo komunicirate sa drugima, sve su  to znakovi da ste dospeli u stanje energetskog disbalansa. Rezultat svih ovih simptoma mogu biti  bolovi i različite fizičke promene. Morate preduzeti mere da bi vam bilo bolje.

Unapredite  vaše fizičko zdravlje i kvalitet života tako što ćete se duhovno uzdizati, i na taj način  uzdizati i svoju svest.

Boravite sa svojim porodicom ili prijateljima što češće u prirodi. Druženje i šetnja sa vama bliskim ljudima po šumama, livadama, uz reku oslobodiće vas  zavisnosti od tv-a, kompjutera, doprineti oslobađanju od stresa.

Na kvalitet života možete da utičete  i da ga poboljšate, povećanjem odnosa  prema zdravlju, to jest  usvajanjem zdravih navika.

Izbegavajte stres,hranite se redovno, uravnoteženo i zdravo,upražnjavajte redovno fizičku aktivnost u skladu sa vašim zdravstvenim stanjem. Redovna fizička aktivnost može poboljšati zdravlje i kvalitet života. Kod osoba koje su  neaktivne, čak i mali porast fizičke aktivnosti može dovesti do korisnih zdravstvenih efekata. Savladavanje stresa pozitivno deluje na psihičku stabilnost i mentalno zdravlje.

U lečenju, poboljšanju i očuvanju kvaliteta života koristite tradicionalnu, prirodnu medicinu i holističke pristupe. U zemljama Evropske Unije prema nekim istraživanjima čak više od  65% stanovništva  za unapređenje zdravlja koristi tradicionalnu i alternativnu medicinu kao i druge holističke metode. Njihov broj iz godine u godinu se povećava.

U trci za novcem često se zanemaruje nešto mnogo važnije a to je kvalitet života.

Svako od nas trči da zaradi u životu i da se obezbedi za sigurnije sutra. Zaboravlja se da život jedan jedini i neponovljiv i da treba da bude kvalitetan. Ne mislite samo na budućnost ,već vodite računa o sadašnjosti koju treba što kvalitetnije proživeti.

Briga o sopstvenom  zdravlju  je vaš  najvažniji zadatak. Očuvanje i unapređenje zdravlja, prodžetak trajanja i kvaliteta života treba da bude vaš jedini cilj.

About author View all posts

kicmaadm