Šta je iridodijagnostika?

Proučavanje promena u unutrašnjosti organizma, kao i dijagnostikovanje njegovog stanja na osnovu promena dužice oka, spada u oblast alternativne medicine  i naziva se iridodijagnostika ili irisdijagnostika. Na osnovu izgleda i oblika dužice oka može se otkriti čitav niz pojedinosti o stanju vašeg organizma. Poznata je izreka da su oči ogledalo duše. Zahvaljujući iridologiji,  oči su ne samo ogledalo duše već i  pokazatelj zdravstvenog stanja organizma.

Dužica oka nepogrešivo odražava zdravstveno stanje i iz promena na njoj se može odrediti, ne samo da li je  neki organ u telu bolestan, nego i u kojoj je fazi ta bolest,  što znači da se može na vreme reagovati i preduzeti potrebni koraci u lečenju

Svaka osoba ima specifičan i jedinstven izgled dužice,  jer je svako oko unikat za sebe, isto kao što je i otisak prsta na ruci. Posmatranjem izgleda i oblika dužice oka, mogu se dobiti informacije o stanju organizma. Na osnovu boje, linija  i mrlja u dužici oka iridolog može dijagnostikovati zdravstveno stanje pacijenta.

Poznato je da se ova metoda koristila od davnina još u starom Egiptu, u vreme Stare Grčke, a primenjivana  je, i danas se primenjuje  u tradicionalnoj kineskoj medicini.

Iridodijagnostika  je danas  razrađena dijagnostička metoda. Ono što je veoma bitno je, da se ovom metodom  mogu, otkriti slabosti organizma mnogo pre nego što se one pretvore u bolest.

Iridologija može da utvrdi da li u organizmu postoje akutni, hronični ili degenerativni procesi. Takođe iridologija može da pokaže da li su u organizmu prisutni toksini i teški metali.

Dijagnostika ovom metodom je pouzdana i tačna, pod uslovom da je obavlja kvalifikovana  osoba. Preciznost ovakve dijagnostike  kreće se između   80% i 95%.

Poseban uspeh je postignut u oblasti  rane dijagnostike tumora. Karcinom  može biti dijagnosticiran mesecima pre nego što se pojavi u organizmu.

iridodijagnostika može otkriti gde leži pravi uzrok bolesti, ukazati na genetsku sklonost ka bolestima, ukazati na promene na unutrašnjim organima i otkriti poremećaje koji mogu dovesti do bolesti.

Iridologija je popularna u Evropi, Rusiji i Americi, dok se u Kini koristi već hiljadama godina za preciznu dijagnostiku i prevenciju bolesti.

Sam pregled  niti je neprijatan ni bolan, i ne zahteva  posebnu pripremu,  traje 45 minuta.

Ovu preventivnu metodu  treba uraditi kako bi bili sigurni  u kakvom je zdravstvenom stanju  vaše telo. Ako na vreme izbegavate navike koje doprinose razvoju bolesti i ako vodite računa o načinu života, do pojave bolesti ne mora da dođe.