Zašto Bowen Terapija?

bowen terapija beograd

Manuelna tehnika podsticanja organizma na samoizlečenje pod nazivom  Bowen tehnika je holistički terapijski pristup i predstavlja jedan od najvažnijih terapijskih koncepata danas u svetu.

Bowen tehnika spada u  područje  komplementarne medicine, ne ometa klasično medicinsko lečenje već ga dopunjuje i poboljšava.  Bowen tehnikom  potpunom relaksacijom tela aktiviraju  se unutrašnje sposobnosti tela i uma da se vrate u balans i harmoniju. Nežnim Bowen pokretima  na određenim tačkama  budi se unutrašnji lekar  koji započinje proces  lečenja i samolečenja.

Bowen tretmani ubrzavaju rehabilitaciju pacijenata i popravljaju kompletno unutrašnje stanje organizma.

Pacijenti koji su bili na Bowen terapiji kažu da tretmani donose osećaj prijatnosti, opuštenosti, lakoće i zadovoljstva.

Bowen terapija je primenjiva za sve uzraste. Od novorođenčeta do starijh osoba.

Bowen tehnika omogućava da pokrenete sopstvenu energiju samoizlečenja.

Bowen terapijom  postiže se oporavak od mnogih kako traumatskih tako i hroničnih bolesti. Tretmanima se  deluje na uzrok problema  i trajno otklanja i sam problem.

Ukoliko imate

-probleme sa kostima, mišićima i zglobovima  poput sportskih povreda, išijasa, probleme sa kolenom, uganuće gležnjeva, ukočen vrat, bolove u leđima, iščašenja

– poremećenu funkciju unutrašnjih organa bubrega, jetre, žučne kesa, želudca, creva

-neplodnosti, ciste i fibrome na jajnicima; problem neplodnosti

-hormonalni i emotivni disbalans

-stres i sindrom hroničnog umora;

– glavobolju i migrenu

– probleme sa disanjem, bronhitis i astmu

– poremećaj imunog sistema;

– moždanoi udara

– alergije

-problem  noćnog mokrenja

– neurološke poremećaje

Bowen terapija je pravi izbor.

Bowen  terapija  deluje na celo telo i organizam, ne sve bolesti, pa čak su postignuti i  znacajni rezultati i kod multiplekskleroze.

Za manje  zdravstvene probleme potreban je i manji broj bowen tretmana.

Bowen terapija spada u  nekonvencionalne terapeutske postupke  koji se sprovode zajedno s propisanim oblicima lečenja, ili se sprovode samostalno u cilju preventivnih postupaka za očuvanje zdravlja. Sportistima se preporučuje bowen tehnika za povećanje imuniteta, za povećanje fizičke spremnosti, a samim tim i sportskih rezultata.

U slučajevima gde su zdravstveni problemi dugotrajni  a time i ograničena mogućnost izlečenja, Bowen tretmanima postiže se ublažavanje simptoma osnovne bolesti.

Bowen terapija je vrlo delotvorna  i koristi se u celom svetu zadnjih 40 godina sa veoma uspešnim rezultatima što potvrđuju mnogobrojna medicinska istraživanja.

About author View all posts

kicmaadm