Tretman za čukljeve

tretmani za čukljeve

U klasičnoj medicine trajno rešenje za bolne čukljeve je operacija.  Da bi izbegli operaciju pacijenti pokušavaju da nađu spas u alternativnim metodama lečenja bolnih čukljeva. Alternativna metoda lečenja  čukljeva podrazumeva  terapeutske tehnike, biljne tinkture,  masti,  i masaže.   Pojavu  bolnih čikljeva možete prevenirati. Pod prevencijom podrazumeva se nošenje odgovarajuće obuće, odlazak na redovne Bowen i rerefleksoterapije koje pomažu da ojačate  mišiće i ligamente  stopala i kičme.  Pod preventivom se podrazumevaju i redovne fizičke vežbe  koje jačaju stopala i potkolenicu. U zavisnosti od dijagnoze i stepena deformiteta  lekar će Vas posavetovati i preporučiti odgovarajuči tretman za čukljeve. Bolni čukljevi nisu samo estetski već i ozbiljan zdravstveni problem.

Tretirajte bolne i izražene čukljeve na potpuno nov , bezbolan i neinvazivan način, bez operacije.

Sve je  više žena kod kojih se javlja  problem bolnih čukljeva.  Uzrok nastanka  čukljeva  mogu biti nasledni faktor, ravna  stopala, nošenje neudobne i uske obuće sa visokim potpeticama.  Nošenje potpetica viših od 3 cm šteti zdravlju i doprinosi nastanku bolova u stopalu, peti, i prstima.

Bezbolni i neinvazivni tretmani za čukljeve:

– Bowen tehnika podstiče proces samoizlečenja i vraća izgubljenu ravnotežu organizmu.  Deluje tako što prvo rešava problem u kičmi,  jer je tu uzrok pogrešnog hodanja i položaja tela koji uzrokuje  bolne čukljeve.  Bowen terapija uspešno rešava problem čukljeva.

-Refleksoterapija pomaže u lečenju bolnih,  otečenih i deformisanih stopala.  Ova metoda poznata je od davnina  i bazira se na  stimulisanju refleksnih tačaka na stopalima. Refleksoterapija je tretman za čukljeve  koji pomaže pacijentima da već posle prvog tretmana osete veliko olakšanje u stopalu. Pritiskom na blokirane tačke  stopalo se oslobađa pritiska i teskobe. Refleksoterapija se može kombinovati sa drugim terapijskim tenhikama i to je njena prednost. Kombinacija  refleksoterapije i određenih tonika utiče  na  smanjenje i otklanjanje bolova u  deformisanim stopalima sa izraženim čukljevima.

Koliko  je tretmana za čukljeve potrebno zavisi od toga koliko vremenski imate problem bolnih čukljeva. Ukoliko je problem trajao više godina, potreban je period od  nekoliko meseci da   se problem čukljeva reši.

Rano lečenje bolnih čukljeva  je najbolji način za smanjenje rizika od  razvijanja deformacije. Krenite na vreme sa tretmanima  za čukljeve.

About author View all posts

kicmaadm