Nameštanje Atlasa

Nameštanje Atlasa

Balans Medika – Centar za uravnotežen i kvalitetan život

Bulevar Despota Stefana 1 (29. novembra 1) Beograd,  Tel: +381-11-3226-826, 33-40-855, 064/5515-050

Nameštanje Atlasa

Atlas prvi vratni pršljen –Odgovoran za zdravlje celog organizma.

Nameštanje atlasa – Nameštanje kičme
Metoda nameštanja atlasa u zapadnoevropskim zemljama obavlja se već više od dve decenije. Kod 80% ljudi, atlas prvi kičmeni pršljen pomeren je sa svog ležišta u jednu stranu. Izmešten atlas prouzrokuje stalan pritisak na kičmenu moždinu i nerve, sužene su vertebralne arterije, vratna arterija, limfni kanali i ostale krvne žile. To je glavni uzrok smetnji telesne i duševne prirode . Zato je potrebno uraditi nameštanje atlasa ili nameštanje kičme -prvog vratnog pršljena.Zbog poremećene veze od mozga ka perifernim delovima tela i obratno, čovek ne živi koristeći svoj pravi potencijal.Nameštanje atlasa na njegovo mesto je jednostavan brz I bezbolan postupak. Posle nameštanja atlasa dolazi do “samopodešavanja” kičme u pravilan položaj, pa mnogi problemi povezani sa iskrivljenjem kičme nestaju. To podešavanje može trajati 1 do 6 meseci.Prednost ove metode je i to što je dovoljan samo jedan tretman da bi atlas zauzeo svoje prirodno mesto.

Za BESPLATNE konsultacije kliknite ovde – besplatne konsultacije za nameštanje atlasa

Nameštanje Atlasa

Zbog bolje snabdevenosti mozga hranjlivim tečnostima, dolazi do mnogih pozitivnih promena na psihičkom i mentalnom nivou.Kada se atlas nalazi u pravom položaju, mozak može ne ometano da radi. Nameštanjem atlasa dolazi do bolje prokrvljenosti mozga, i deblokade nervnih impulsa i energije, koja se kreće tim prvim pršljenom, a samim tim i čitavim vratom, i naravno kičmom. Manje umora, veća budnost, bolji vid, veća opuštenost i relaksiranost, životni elan i manje bolova u kičmi su najočigledniji aspekti nameštanja atlasa.
Bolovi u leđima,lumbago,diskushernija,vrtoglavica,nesvestica,migrena biće vaša prošlost ukoliko namestite atlas.

Rene Claudius Šimperli, je poznati švajcarski naučnik i istraživač u oblasti alternative, koji je i sam jedan deo svog života bio bolestan baš zbog Atlasa koji nije na mestu. U periodu 1993-1996. razvio je originalan metod kojim se taj nepravilan položaj otklanja jednim preciznim i bezopasnim tretmanom, posle čega se pokreće mehanizam samoisceljenja u organizmu čoveka.
Metodu nameštanja atlasa može obavljati samo onaj koji se obrazovao i diplomirao na AtlasPROfilaks Akademiji u Švajcarskoj kod Šimperlija i ima zvanje Atlas-specijaliste.

Nameštanje Atlasa

Nameštanje Atlasa radi Prim dr Dragan Vulović, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Primarijus dr Dragan Vulović
jedini specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije u svetu
,

koji je

  • redovno završio Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu
  • specijalizirao fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 1987.godine
  • ima licencu za rad Lekarske Komore Srbije br.100737
  • specijalizirao tehniku nameštanja Atlas-a  po metodi koju je patentirao Rene Claudius Schümperli
  • predavač na Fakultetu za Estetiku i Negu tela na predmetima Hidroterapija,Wellness i SPA
  • Autor je 6 udžbenika koji se koriste u Srednjim medicinskim školama,Višim medicinskom školama i na Fakultetu za Estetiku i Negu tela

About author View all posts

kicmaadm