…under construction

Akupunktura odlična alternativa brojnim lekovima

japanska akupunktura beograd

Prednost  lečenja akupunkturom u odnosu na klasično lečenje je mnogostruka,  jer ovaj način lečenja ne koristi hemikalije, hirurške intervencije, rendgensko zračenje i ostale invazivne postupke. Zadnje tri decenije lečenje akupunkturom, to jest njena primena u terapijske svrhe, doživela je pravi bum. Za ovaj vid lečenja Kinezi su znali još pre 5.000 godina. Danas su akupunkturu prihvatili i  najokorelije pristalice zapadne medicine. Lečenje iglicama i u našoj zemlji sve više ima pristalica.

Lista zdravstvenih tegoba koje se mogu izlečiti, i bolesti na koje akupunktura ima blagotvorno dejstvo je velika. Dokazano je da  akupunktura može da  leči širok spektar bolesti i stanja, a njena primena najefikasnija je  kod glavobolja i bola u leđima. Ove zdravstvene tegobe nisu jedine kojima akupunktura može pomoći. Pomoću akupunkture možete rešiti brijne zdravstvene tegobe kao što su  ublažavanje  bolova, odvikavanje od narkotika, ublažavanje alergije, depresije, pa čak i u nekim slučajevima akupunktura može pomoći u lečenju steriliteta. Pacijenti koji su oboleli od kancera akupunkturom mogu ublažiti nuspojave koje se javljaju usled  hemioterapije.

Jedan od razloga zašto treba da se odlučite za lečenje akupunkturom je to što je ona potpuno prirordna.

Drigi razlog je što terapija akupunkturom podiže imuni sistem, što su dokazala brojna naučna istraživanja. Uz pomoć iglica vaš organizam može da proizvodi više belih krvnih zrnaca, koji predstavljaju borce protiv infekcije.

Stručnjaci koji se bave akupunkturom tvrde da iglice koje se zabadaju u telo dovode do  bržeg zacelivanja rana i povreda.Osobe koje su podvrgnute akupunkturi, posle tretmana  su veoma opušteni i smireni, a poznato je da se telo bez stresa brže regeneriše.

Ukoliko imate više zdravstvenih tegoba odjednom, akupunkturom ih možete rešiti, jer akupunktura pomaže  svakom od njih. To je mnogo bolja opcija nego uzimanje lekova za svaki zdravstveni problem ponaosob.

U slučaju da ste pod terapijom lekovima, akupunktura neće uticati ni  izmeniti delovanje leka koji pijete, što znači da akupunktura nema neželjenih efekata. Posle tretmana osetićete se opušteno.

Ovo su dovoljni razlozi da u akupunkturi  pronađete odličnu alternativu mnogim lekovima.

U holističkom centru Balans Medika terapeut Tomoko Tanuma radi terapije  japanskom akupunkturom , koja ima odlične efekte kod  alergija, reumatskih bolesti, spuštene bešike i materice, hladnih ruku i nogu, gastritisa, glavobolja, problema sa kičmom i štitnom žlezdom, visokog  holesterola, hemoroida, nesanice, bolnih menstruacija, anksioznosti, zujanja u ušima, psorijaze, steriliteta. Ovo su neke od  bolesti koje Tomoko Tanuma leči japanskom medicinom.

Bolestan čovek može doprineti sopstvenom izlečenju

alternativna medicina

Svaka osoba može najviše  sama da doprinese svom zdravlju. U telu svakog čoveka nalaze se  prirodni isceliteljski mehanizmi, koje svaki čovek dobija rođenjem.Iz tih razloga svako ko je bolestan, a želi da ozdravi  mora da  promeni životne navike i radi  na uspostavljanju novog načina života, i na taj način doprinese svom zdravlju

Brojne bolesti su od svetske zdravstvene organizacije priznate kao psihosomatske. Ni jedna bolest ne dolazi iznenada. Većina  obolelih  može da zna šta je to što se dešavalo u njihovom životu i uslovilo i pospešilo neku bolest. Zato oboleli treba da koriguju štetne faktore koji su uticali na narušavanje  njihovog zdravlja.

Svako od nas treba da vodi računa o vlastitim zdravlju, pa samim tim i da sluša savete.

Poznato je da zbog emotivnih problema može doći do zdravstvenih problema.

Doivoljno kvalitetnog sna, konzumiranje zdrave hrane i pića, redovna fizička aktivnost,odricanje od alkohola i pušenja, sređeni porodični odnosi,umereni fizički i umni rad, negovanje mentalnog zdravlja su preduslovi za dobro zdravlje. Naporan rad, neprekidna izloženost stresu i trka za novcem takođe mogu dovesti do ozbiljnog narušavanja zdravlja.U svemu treba biti umeren i naučiti da se cene prave vrednosti u životu.

Iako medicina iz dana u dan sve više napreduje, uporedo sa tim napretkom javlja se  i porast broja obolelih ljudi, što ukazuje na potrebu  da se preispitaju postojeće metode lečenja , i pronađju efikasniji  načini lečenja određenih bolesti i  zdravstvenih tegoba , uz  potrebno preventivno delovanje.

Prirodan način lečenja star je koliko i čovečanstvo. Savremena medicina potekla  je iz narodne medicine, ali se tokom  svog razvoja udaljila od svog izvora i usvojila opšti pristup bolesniku, kroz pojedinačne delove fizičkog tela, pri tom  zanemarujući čovekovu celovitost i različitost – da za  istu bolest, kod dve različe osobe, istim metodama se ne postižu i isti rezultati.

Zadnjih godina sve veći broj lekara u svetu prihvata holistički pristup zdravlju.U zemljama severne Amerike i zapadne Evrope  klasična medicina se sve više udružuje sa alternativnom medicinom kao što su fitoterapija, akupunktura, homeopatija, hiropraktika.

Holistički pristup se zasniva na principu da se savaka osoba posmatra kao celina i da se simptomi posmatraju kao uzroci.Tretiranjem uzroka, nestaju posledice. Čitavo telo će se vratiti  u balans i osoba je ponovo zdrava i spremna za normalno funkcionisanje.

Danas sve više lekara u svojoj praksi koristi  holističke pristupe.

Svako od nas je aktivni graditelj sopstvenog  zdravlja. Usvajanjem zdravih navika i vođjenjem računa o sebi, kako na duhovnom tako i na fizičkom planu, činite dobro sebi, prevenirate bolest, a u slučaju pojave bolesti  olakšavate lečenje.

Živite zdravo i u skladu sa sobom i prirodom. Isceljenje se, postiže kad se iscele i duša i telo!

Kako da sprečitie bol u leđima?

bol u leđima

Po nekim statističkim podacima bol u leđima po učestalosti  javljnja nalazi se čak i ispred prehlada.

Oko  80% odrasle populacije tokom svog života ima  problem bola u donjem i gornjem delu leđa, ili vratu. Polovina radno sposobnih ljudi zbog istih tegoba zatraži lekarsku pomoć. Ovaj zdravstveni problem najčešće  se javlja u starosnom dobu od 35 do 55 godina. Bol u leđima možete ublažiti ili ga potpuno izbeći preventivnim delovanjem i ublažavanjem faktora rizika. Nepravilne životne navike, nedovoljno kretanja  prouzrokuju da kičma postane centralni problema zdravlja. Što se tiče savremene medicine  ona još uvek nije dala odgovor kako sprečiti  starenje kičme. Činjenica je da je bol u leđima široko rasprostanjen  zdravstveni problem, ali  ukoliko primenite  određene preventivne mere, možete  ga preduprediti, a postoje  i načini pomoću kojih ćete ga ublažiti i ukloniti.

Važno je da vaše telo držite pravilno.

Još u mlađem starosnom dobu treba naučiti  da  se pravilno hoda, sedi, leži. Zahvaljujući savremenom i ubrzanom načinu života fizička aktivnost je drastično smanjena. Sedi se na poslu, u školi, ispred Tv i  kompjutera. Dugo i nepravilno sedenje može prouzrokovati nastanak deformiteta kičmenog stuba. Važno je znati da ukoliko  stalno sedite ili ležite, bilo gde da pođete idete autom, velike su šanse da  prouzrokujete deformitet kičmenog stuba.

Najveće opterećenje kičmeni stub trpi pri sedenju ili sagnutom položaju. U cilju prevencije bolova u leđima, izbegavajte rad u sagnutom položaju, podizanje teškog tereta u sagnutom položaju i dugo sedenje.

Morate voditi računa o sebi. Krećite se, budite u pokretu. Šetajte dovoljno. Obuća za šetnju treba da bude adekvatna.

Žene treba da izbegavaju dugo stajanje na visokim štiklama.  Nepravilno opterećenje nogu  može izazvati nepravilno držanje karlice i kičme, što može biti  uzrok bolova u leđima.

Upražnjavajte sport. Izaberite  sportsku aktivnost koja vama odgovara. Preporučuje se : vožnja bicikla, ritmička gimnastika, plivanje , jahanje, brzo hodanje. Ukoliko  već imate bol u leđima izbegavajte tenis, golf, veslanje i dizanje tegova.

Prekomerna težina takođe može biti uzrok bola u leđima. Zato održavajte telesnu  težinu u granicama normale.

Činjenica je da  Hiropraktičari mogu da nameste kičmu i smanje bol.

Hiropraktika može doprineti  zdravlju, ali samo pod uslovom  kada se primenjuje na odgovarajući  i propisan način.

Hiropraktičari rade nameštanje zglobova i  pršljenova u položaj u kome treba da budu, i na taj način  pomažu vam da rešite  uzrok koji stvara bolove. Tehnika kojom se rade tretmani nameštanja zglobova je vrlo prijatna i nije bolna.

Tretmane možete zakazati u centru Balans Medika na telefone 011 3226-826 i

064 551-50-50.

Posledice prekomerne težine

gojaznost

Gojaznost koju često nazivaju bolest savremenog čoveka  je jedan od najozbiljnijih  problema današnjice, a njene posledice po zdravlje su mnogobrojne. Savremen način i ubrzani tempo života, uz ograničeno kretanje umnogome doprinosi da je sve veći broj osoba sa prekomernom težinom. Zahvaljujući svakodnevnom stresu i napetost za mnoge je hrana postala  rešenje takvog  stanja, a gojaznost psihološki problem.

Prevencija gojaznosti je daleko bolja i lakša nego njeno  lečenje. Ono što je najbitnije je  stvaranje pravilnih  navika u pogledu hrane , naročito kod  osoba koje su sklone  gojaznosti.

Poslednjih decenija  gojaznost u Evropi  je povećana skoro tri puta, tako da je danas skoro  50  posto odraslih, sa prekomernom težinom.

Posledice  koje gojaznost  može da uzrokuje po zdravlje su vrlo brojne i ozbiljne. Počevši od kardiovaskularnih bolesti, visokog krvnog pritiska, većeg rizika za artritis, povišenog nivoa holesterola, pojedinih vrsta karcinoma, dijabetesa tipa 2.

Zabrinjavajući je podatak da je u Evropi  gojaznost prisutna i kod 20-30 posto  dece i adolescenata.

Činjenica je da gojazna deca u školskom i prepubertetskom uzrastu ostaju gojazna i u starijem dobu, što za posledicu ima  češću pojavu hipertenzije, rane ateroskleroze, šećerne bolesti tipa 2.

Smanjite unos hrane i povećajte fizičku aktivnost  kako bi postigli zadovoljavajuću telesnu težinu.

Umerena i raznovrsna ishrana, svakodnevna  fizička aktivnosti, će se na duže staze isplatiti. Na taj način smanjujete rizik od nastanka mnogih bolesti.

Obroke ne treba preskakati. Treba da imate tri glavna obroka i dve užine.

Slene i slatke grickalice, gazirana pića, punomasne sireve, kajmak, pavlaku,  majonez i lisnata testa potpuno izbacite iz ishrane. Jedite pahuljice, hleb i testenine  od  integralnog brašna, crni hleb, žitarice u zrnu, mahunarke…

Umesto sokova konzumirajte biljne čajeve, za pripremu hrane koristite prirodne biljne začine, unosite dosta svežeg voća i povrća, posna mesa.

Hranu ne pržite već umesto prženja, meso i povrće kuvajte na pari ili grilujte. Zapamtite da je voda najbolje piće. Svakodnevna fizička aktivnost i izbalansirana i pravilna  ishrana su najbolja prevencija gojaznosti i bolesti koju gojaznost može prouzrokovati.

Prevencija gojaznosti je ključ za smanjenjj broja oboljenja od kojih pati savremeni čovek.

Zdrav životni stil podrazumeva fizičku aktivnost i zdravu ishranu.

Pojava gojaznosti  kod dece sve je  prisutnija širom planete  i jedan je  od veoma opasnih poremećaja. Zato se zadnjih  godina sve više naglašava i vrši uticaj  na sprečavanje razvoja gojaznosti još u najranijem uzrastu.

 

Šta je alternativna medicina

alternativno lečenje

Alternativna medicina kombinuje razne tehnike i metode lečenja koje se razlikuju od konvencionalne medicine, i zasniva se na uverenju da na bolesti utiču  neravnoteže u telu. Cilj alternativne medicine je da uspostavi tu ravnotežu. Sveobuhvatan tretman je fokusiran na naše telo, um, emocije i duh, to jest  uključuje ljude kao celinu  i sledi princip samoizlečenja.

U upotrebi alternativna medicina je već dugi niz vekova, i danas je veoma razvijena. Nove metode lečenja, zasnovane su na novim saznanjima i percepciji čoveka kao celine. Sve više je u upotrebi za različite tretmane. Ovaj vid lečenja  koriste ljudi širom sveta.

Razne metode alternativne medicine pogodne su za lečenje osoba sa manjim ili većim zdravstvenim problemima ili bolestima, za osobe koje su prevazišle određene bolesti, za osobe za koje je zvanična medicina rekla da su neizlečivi, za ljude koji žele da  održe svoje zdravlje  na maksimalnom nivou.

Jednom rečju  pogodna je za sve one koji žele svoje telo u celini da izleče i vrate u ravnotežu, i na taj način spreče pojavu novih bolesti.

Dok zvanična medicina ide isključivo na otklanjanje simptoma, alternativna medicina traži uzrok bolesti . Činjenica je da alternativna medicina nije zvanično prihvaćena kao medicinsko lečenje  ali je podržana  od strane moderne medicine.

Iako sve alternativne metode nisu naučno dokazane , dugogodišnje iskustvo je pokazalo da stopa uspešnosti tretmana ide i do 90%, a neželjenih efekata nema. Zato je alternativna medicina  veoma popularan način lečenja.

Tretirajući um, telo i dušu pacijenta, alternativci imaju holistički pristup  svakom pacijentu.

Prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, tradicionalni način lečenja koristi između 65 i 80 odsto stanovništva. Danas je alternativna medicina  u razvijenim zemljama sveta uobičajen način terapije bolesnih osoba.

Prednost  alternativne medicine je  u tome što nije  škodljiva, jeftinija je, i pre svega ne leči bolest već pacijenta.

Dugi niz godina nauka je  bila prilično skeptična kad je u pitanju alternativna medicina, ali  zadnjih godina to je  počelo da se menja.

Ono što naučnici u poslednje vreme naglašavaju je, da je prevencija ključ  za zdrav život i da način života može povećati ili smanjiti rizik od nastanka mnogih bolesti. Stoga alternativna  medicina stiče sve veću popularnost, jer se bazira uglavnom na prevenciju  a ne na izlečenje. Ona ljudima preporučuje  zdraviju ishranu, više fizičke aktivnosti i  odabir zdravih životnih navika.

Dobro zdravlje doprinosi kvalitetu života


zdravlje

Dobro zdravlje daje kvalitet životu.

Zdravo  telo omogućava duhovno zdravlje i razvoj, a pozitivan i zdrav stav i način razmišljanja  utiču lekovito na vaše telesno  zdravlje. Zato je veoma bitno da ne dospete u stanje energetskog disbalansa. Ukoliko osećate da niste onakvi kakvi ste uobičajeno, imate utisak da vam se iskustva ponavljaju, osećate se ugroženo, nesigurno, prazni ste i bezvoljni,  osećate teskobu, uznemirenost, preosetljivi ste, u stalnom ste strahu, oteženo komunicirate sa drugima, sve su  to znakovi da ste dospeli u stanje energetskog disbalansa. Rezultat svih ovih simptoma mogu biti  bolovi i različite fizičke promene. Morate preduzeti mere da bi vam bilo bolje.

Unapredite  vaše fizičko zdravlje i kvalitet života tako što ćete se duhovno uzdizati, i na taj način  uzdizati i svoju svest.

Boravite sa svojim porodicom ili prijateljima što češće u prirodi. Druženje i šetnja sa vama bliskim ljudima po šumama, livadama, uz reku oslobodiće vas  zavisnosti od tv-a, kompjutera, doprineti oslobađanju od stresa.

Na kvalitet života možete da utičete  i da ga poboljšate, povećanjem odnosa  prema zdravlju, to jest  usvajanjem zdravih navika.

Izbegavajte stres,hranite se redovno, uravnoteženo i zdravo,upražnjavajte redovno fizičku aktivnost u skladu sa vašim zdravstvenim stanjem. Redovna fizička aktivnost može poboljšati zdravlje i kvalitet života. Kod osoba koje su  neaktivne, čak i mali porast fizičke aktivnosti može dovesti do korisnih zdravstvenih efekata. Savladavanje stresa pozitivno deluje na psihičku stabilnost i mentalno zdravlje.

U lečenju, poboljšanju i očuvanju kvaliteta života koristite tradicionalnu, prirodnu medicinu i holističke pristupe. U zemljama Evropske Unije prema nekim istraživanjima čak više od  65% stanovništva  za unapređenje zdravlja koristi tradicionalnu i alternativnu medicinu kao i druge holističke metode. Njihov broj iz godine u godinu se povećava.

U trci za novcem često se zanemaruje nešto mnogo važnije a to je kvalitet života.

Svako od nas trči da zaradi u životu i da se obezbedi za sigurnije sutra. Zaboravlja se da život jedan jedini i neponovljiv i da treba da bude kvalitetan. Ne mislite samo na budućnost ,već vodite računa o sadašnjosti koju treba što kvalitetnije proživeti.

Briga o sopstvenom  zdravlju  je vaš  najvažniji zadatak. Očuvanje i unapređenje zdravlja, prodžetak trajanja i kvaliteta života treba da bude vaš jedini cilj.

Ako Vam je zdravlje i dugovečnost u interesu konzumirajte sirovu hranu

zdravlje

Hrana koju unosimo u organizam  utiče na fizičko, mentalno i emocionalno stanje, kao i na stanje svesti, no uprkos tome mnogi od nas unos hrane ne povezuju  sa time kako se osećaju.

Danas kada se prebrzo živi , ne vodi se dovoljno računa i ne razmišlja se o tome šta jedemo, odnosno kako hrana koju jedemo utiče na naše zdravlje.

Unos  velike količine kuvane i prerađene hrane, stvara u našem organizmu  izraženi telesni i duševni sukob, koji može biti velika prepreka zdravom i prirodnom  životu.

Jela pripremljena bez termičke obrade, sadrže obilje vitamina i enzima, a njihova priprema je veoma laka i jednostavna. Mogu se pripremniti i najzdravije poslastice bez  upotrebe nezdravih namirnica kao što su šećer, brašno, jaja, margarin ili maslac, a koje  mogu biti  neodoljivo ukusne. Ukoliko želite dug i zdrav život promenite životne navike i hranite se zdravo.

Šta se podrazumeva pod sirovom hranom?

To je hrana koja nije izložena visokim temperaturama ili termičkoj obradi, koja nije   izgubila svoju živu, prehrambenu vrednost budući da se termičkom obradom uništavaju  enzimi. Sirovom ili živom hranom koju unosimo u naš organizam, hranimo naše telo.

Osobe koje su promenile svoje navike i počele da konzumiraju sirovi hranu tvrde da su doživele  velike fizičke i psihičke  transformacije. Zahvaljući sirovoj hrani  ojačale su svoj imunitet i otpornost na bolesti. Bolje su rasploženi, imaju veću koncentraciju, misli su im bistrije i pozitivnije. Radna sposobnost  im je postala veća, san kvalitetniji i mirniji, nestalo je alergija, nemaju opstipaciju, nema više neprijatnog mirisa tela  i njegovih izlučevina, nestao je umor i nervoza, masne naslage i celulit. Ovakav način ishrane čisti organizam od svih vrsta toksina, i prirodnim načinom dolazi  se do izlečenja od raznih bolesti, pronalazi  put ka zdravlju  i unutrašnjem zadovoljstvu. Osobe koje se hrane sirovom hranom podmlađuju svoj kompletan organizam.

Cedite sokove iz  paradaiza, spanaća, kelja, kupusa, cvekle, šargarepe, raznog voća i na taj način  unesite u organizam  enzime, minerale, vitamine i oligoelemente.

Takođe sirova hrana je najbolje sredstvo za negovanje lepote, jer ovakav način ishrane doprinosi brzom obnavljanju ćelija, pa  stoga koža ostaje elastična i glatka, bez bora. Osobe koje forsiraju konzumiranje sirove hrane imaće  svež i mladalački izgled.

Svetski priznati stručnjaci tvrde da sirova hrana obezbeđuje dug i zdrav život.

Kvantna dijagnostika- analiza celokupnog organizma za samo 1 čas

kvantna medicina

Kvantna medicina sve više osvaja svet. Lekari koji dugi niz godina  proučavaju, a ujedno se i bave klasičnom akupunkturom i homeopatijom prepoznali su mogućnosti kvantne medicine  i uspešno je koriste. Kvantna medicina je spoj tradicionalnih znanja i najnovijih dostignuća nauke.

Kvantnu  medicinu spravom nazivaju medicinom 21. veka. Sve bolesti prema kvantnoj medicini nastaju usled promene frekvencija i elektromagnetnog polja organizma. Pomoću kvantne medicine može se detektovati i najmanja promena u organizmu, sa visokom preciznošću, što pacijentima omogućava blagovremenu terapiju. Drugim rečima kvantna medicina je garancija za dobro zdravlje, u smislu   prevencije, dijagnostike i terapije kod brojnih obolenja.

Treba naglasiti da kvantna medicina tretira celokupni organizam, potpuno je neinvazivna metoda, bez ikakvog štetnog delovanja na organizam. Takođe ovaj metod lečenja mogu  koristiti svi, bez obzira na godine starosti, pol, vrstu zdravstvenih tegoba koje imaju. U veoma kratkom vremenskom roku od jednog sata,  dobijaju se brojne informacije o zdravstvenom stanju pacijenta, kao i svim organima i organskim sistemima. Kvantni aparat  registruje promene u elektromagnetnom polju i talasima pacijenta  i prekid informacija na ćelijskom nivou, mnogo pre pojave jasnih simptoma. Pregled  omogućava registrovanje prisustva virusa, alergena, bakterija, parazita, upalnih, degenerativnih i drugih procesa. Nakon  pregleda na kvantnom aparatu, na osnovu dobijenih informacija  lekar  ima  mnogo  jasniju sliku o zdravstvenom stanju pacijenta. Ovako detaljno sagledavanje omogućava veliki izbor terapije.

Pomoću kvantne medicine precizno se mogu dijagnostikovati obolenja dojke, štitne žlezde, srca, krvnih sudova, pluća, bronhija, želuca, creva, jetre, pankreasa, bubrega, prostate, uterusa, jajnika, kičme, zglobova, mozga …

Suština  kvantne dijagnostike je pronalazak uzroka promena u organizmu sa ciljem preporuka za pravilnu metodu oporavka.

Suština  kvantne terapije je  posticanje sopstvene  vitalne energije za samoiscelenje organizma pomoću delovanja prirodnog zračenja male snage na koje je čovek već naviknut tokom evolucije.

Pomoću kvantne terapije, organizam obnavlja svoj veliki borbeni potencijal, svoju sposobnost  za samoizlečenje.

Kvantna medicina postala je sve pristupačnija i ima sve više pristalica i u zvaničnoj medicini.

Ovakav holistički pristup dijagnostike i terapije na prvom mestu tretira celokupnog čoveka a tek onda se usmerava na pojedine simptome ili bolest.

Balans Medika Beograd  je mesto gde možete zakazati  pregled kod  dr Tatjane Lalić, licenciranog lekara kvantne medicine i homeopatije.

Telefoni za zakazivanje : 011 322 68 26 i 064 551 50 50

Emocionalna dijagnostika

Svedoci smo ubrzanih promena kojima čovecanstvo ide. Sve više se priča o čoveku kao emocionalnom biću i vezi između emocija i bolesti. Koliko poznajemo SEBE i koliko smo spremni da zavirimo u tamne uglove svoje ličnosti? Iako je ljudsko telo programirano da sebe štiti i održi u što boljoj kondiciji, bolest se prosto desi a da nismo svesni šta se dešava sa našim telom. Gubimo identitet, misleci o stvarima koje nam se čine bitnijim. Deca, muž, šef, posao…. Gde smo se izgubili?

Imamo li vremena za SEBE? A sve počinje od nas. Ako sebe ne volimo, ne poštujemo, ne cenimo, kako to da očekujemo od drugih? Ako naučimo prepoznati mehanizme zaštite, možemo predvideti kada će nam se i šta dogoditi. Znamo da nam bes stvara bolove u delu gde je zučna kesa. Tuga utiče na funkciju pluća, skloniji smo prehladama više od drugih.

Ljubomora može da bude okidač za ciste na jajnicima. Ako se patnja pojavila u našem zivotu i   nadvlada našu prirodu, dozvolili smo joj da se naseli u naša creva. Probiotik neće pomoći da se olakša probava i otklone bolovi u stomaku. Naučite kako emocije utiču na nas. Napravite izbor i donesite odluku da budete: zdrave, voljene i srećne. Vreme ja da mislimo na Sebe. Postavite sebi jasane ciljeve. Volite iskreno, nesebično i dozvolite da budete voljeni  sveprožimajuće, bez kalkulacija i kompromisa. Otkrijmo lanac emocionalne hijerarhije u nešem telu i napravimo izbor da   i živimo pozitivne emocije. Na predavanju Emocionalna dijagnostika IMATE MOGUĆNOST DA SPOZNATE SEBE I NAUČITE DA SE MENJATE.