Moć Atlasa

 

Zakažite tretman Tel: +381-11-3226-826, 33-40-855, 064/5515-050
e-mail: balansmedika@eunet.rs


Atlas nameštate samo jednom u životu
Namešten Atlas za ceo život
Namešten Atlas = kvalitetan život, zdrava leđa, poboljšano držanje tela

Moć Atlasa - prvog vratnog pršljena
Atlas prvi pršljen odgovoran je za zdravlje celog organizma.
Poznato je da je zdrava i prava kičma od izuzetnog značaja za sveukupno zdravlje i stanje celog organizma. Nepravilan položaj prvog pršljena Atlasa za posledicu ima najrazličitije tegobe koje se mogu manifestovati migrenom, bolovima u leđima, nesvesticom, vrtoglavicom, lošom cirkulacojim.

Pomeren ili iščašen prvi vratni pršljen može dovesti do raznih zdravstvenih problema. Atlas prvi vratni pršljen odgovoran je za pravilno funkcionisanje celog tela. U tome se ogleda i njegova moć. Njegovo pomeranje iz ležišta izaziva pritisak na kičmenu moždinu, vratne arterije, vertebralne arterije i važne nerve. Loša prokrvljenost mozga, poremećena veza mozga i perifernih delova tela koja nastaje usled nepravilnog položaja prvog pršljena dovodi do pada ili nedostatka životne energije.
Posledice iščašenog atlasa su česte glavobolje, depresije, nesvestice, vrtoglavice. Poremećena veza mozga sa ćelijama svakog organa dovodi do pojave zdravstvenih problema i tegoba.

Dr. Rene Klod Šimperli pronalazač, atlas profilax metode, kojom je prvo sebe izlečio patentirao je specijalan ,,biovib" aparat, pomoću koga se vibracijama stimulišu akupresurne tačke koje se nalaze u predelu atlasa - prvog vratnog pršljena. Pre pristupanja tretmanu nameštanja atlasa sa pacijentima se obavlja razgovor, vrši testiranje na osnovu kojeg se određuje precizni položaj prvog pršljena. Nakon svih ovih podataka pristupa se tretmanu koji traje od 10 - 15 minuta.

Metoda nameštanja atlasa je jednostavna, bezopasna ali nemožemo reći da je i bezbolna.
Ne osećaju svi pacijenti isti intezitet bola prilikom terapije. Koliki će bol biti zavisi od praga bola koju svaki pacijent ima i zato je pitanje bolnosti tretmana individualno.

Nikakve kontraidikacije ne postoje što se tiče tretmana nameštanja prvog pršljena osim trudnoće. Starosna dob ne predstavlja ograničenje primene terapije jer se primenjuje i kod dece i kod osoba starijih godina. Nameštanje atlasa dovodi do revitalizacije čitavog organizma i nestajanja i oslobađanja zdravstvenih tegoba.
Reakcije koje se javljaju posle tretmana mogu biti jak umor, napetost mišća u potiljačnom delu, slabinama i leđima. Reakcije koje se javljaju posle tretmana su prolaznog karaktera. Pacijentima se savetuje da posle tretmana primenjuju masažu potiljka i leđa, primenjuju redovne kupke kako bi ubrzali proces samoisceljenja.

Nameštanje atlasa dovodi do vidnog poboljšanja i pozitivnih promena u organizmu. Regeneracija ćelija se aktivira u telu i dolazi do regeneracije svih organa i poboljšanja fizičkog i psihičkog stanja pacijenta
Besplatna konsultacija podrazumeva telefonski razgovor od 10 minuta o atlasu ili uopšte o kičmi i problemima zdravlja. Razgovor može biti obavljen i u Centru Balans Medika. Ako je klijent došao lično i na uvid doneo medicinsku dokumentaciju konsultacija uključuje i letimični pregled snimka za naznačeno vreme.

 

 

Formular za besplatnu konsultaciju i / ili Zakazivanje tretmana
Ime i prezime:
Email:
Telefon:
Datum usluge:
Vaš problem:
Vrsta usluge:
Vaša starost:
Upisati koliko je: 2 + 2 =
Obavezno polje
Dodatna pitanja:
 

 

 

 


FeedWind